Feesttent en Dorpsfeest Schuimparty

 

Een schuimparty organiseren of regelen voor een dorpsfeest, of in een feesttent is één van de grootste trends van dit moment. Niet alleen kinderen, maar juist vooral ook de (jong)-volwassenen vinden dit geweldig. Alles in de evenementenindustrie moet immers steeds extremer en spectaculairder. Door een schuimmachine te huren kunnen jullie hierin meegaan.


whatsapp button

  Welke mogelijkheden heeft  een Schuimparty?

Voor de éen nog iets totaal onbekends, voor de ander bekend van camping, examenstunt of discotheek: De Schuimparty!
Een schuimmachine is overal te plaatsen. Door heel Nederland zijn wij al een (soms jaarlijks) terugkerend ritueel bij o.a. tentfeesten en dorpsfeesten. Uiteraard niet zo vreemd, als je op het dorpsfeest zelf ziet hoeveel plezier hieraan word beleefd door jong en oud. Geregeld worden onze schuimmachines bijvoorbeeld 's middags ingezet tijdens een "Mud run" of een "obstacle run", en 's avonds opgehangen in de feesttent om alle bezoekers uit hun dak te laten gaan onder een schuimdouche van maximaal 250.000 liter per minuut.
Tevens kan je bij ons een schuimparty regelen voor bijvoorbeeld een wijkfeest, feestweek of speeltuin.
Tijdens een schuimparty spuiten wij gigantische hoeveelheden schuim over de bezoekers heen. Aan de hand van de verschillende schuimmachines die we gebruiken, kunnen we samen met jullie bepalen welke het meest geschikt is voor jullie speciale evenement. De verschillende schuimmachines staan hieronder verder beschreven.

 

  Schuimdouche: De MBN Schuimmachines 

Om het schuim te produceren wordt er gebruik gemaakt van  een elektropomp die het schuim naar de schuimmachine transporteert.  In principe doet de schuimmachine niets anders dan het schuim vernevelen. Dit gebeurt samen met een reusachtig krachtige blower, die het vernevelde schuim door een gaasdoek "perst".
Er zijn 2 typen Schuimdouches: De MBN F300, deze spuit 120.000 liter schuim per minuut. Heel geschikt voor kleine feesttenten, of voor feesten waar voornamelijk alleen jonge kinderen zullen komen. De schuimmachine kan opgehangen worden, of worden geplaatst op een verhoging.

Ook beschikken we over Europa's grootste schuimmachine: De MBN F630. Deze monstermachine spuit zonder problemen gigantische hoeveelheden schuim de ruimte in. Zeer geschikt voor grote feesttenten, buitenevenementen, en feesten waar veel mensen op af komen. Groter als dit zul je niet vinden!

 

  Schuimkanon: Het Strong Schuimkanon

Het Strong schuimkanon is de makkelijkste te installeren schuimmachine die we hebben. De volledige machine staat op wielen en is hierdoor makkelijk verplaatsbaar. Het aansluiten gaat ook super eenvoudig, want op deze machine hoeft slechts een tuinslang met gardena koppeling te worden geklikt. De machine regelt zelf de mengverhouding water - schuim.
Dit kanon spuit het schuim ongeveer 7-8 meter vooruit. Bij plaatsing buiten altijd rekening houden met de wind: Nooit tegen de wind in spuiten!
De machine kan ook op de rand van het podium worden verplaatst. Omdat het schuimkanon te besturen is, kan je zelf bepalen waar je het meeste schuim wilt hebben. De opbrengst van het schuimkanon is het laagst van deze machines, maar het "showeffect" wellicht het allerhoogst!

 

  Veiligheid tijdens Schuimpartys 

 


Ons schuim is onschadelijk voor mens, dier en milieu.

Wij maken alleen gebruik van goedgekeurd gecertificeerd schuim. Dit schuim word geproduceerd in Nederland en voldoet dus aan de hoogste veiligheidseisen. Houd hier ook rekening mee bij de keuze waar je een schuimapparaat gaat huren, want wie wilt er nou een leuke avond met schuimparty, en de volgende ochtend wakker worden met branderige ogen? Daar zul je bij ons dus nooit last van hebben.

Een belangrijk punt tijdens een schuimparty is veiligheid. Wij gebruiken alleen gekeurde vloeistof, welke wordt aangemaakt met water. Dat betekend dus o.a. geen irritatie aan ogen en luchtwegen.

Voor de veiligheid in de zaal zijn er ook enkele belangrijke zaken waar je aan moet denken. Stopcontacten moeten bijvoorbeeld worden afgeplakt, en stroomdozen mogen natuurlijk nooit op de grond liggen. Verder is het raadzaam om op zo'n avond GEEN glazen te gebruiken, je ziet ze immers  niet op de grond liggen en dat kan gevaarlijk zijn.

 

Wist je dat....

.....Schuim een isolerende werking heeft, dus als je je in het schuim bevindt zal je het niet koud krijgen
.....Onze schuimmachine zo'n 125.000 liter schuim per minuut produceert

.....De mengverhouding vloeistof op water zo'n 1 op 49 is

.....Je onder het schuim gewoon adem kan halen

 

  Wat kost een Schuimparty voor een dorpsfeest of feesttent

Een schuimparty kan zo gek en duur worden als je het zelf wilt. Bij de MBN schuimdouches krijg je van ons 1000 liter schuimmix, bij het Strong schuimkanon krijg je 1,5 jerrycan concentraat. Natuurlijk hebben we altijd meerdere reserve jerrycans schuimvloeistof bij ons. In overleg met jou zal deze worden aangebroken, mochten  we daar al aan toekomen. Eén en ander is dus sterk afhankelijk van hoe gek je het hebben wilt. Vanzelfsprekend is het zo dat je voor een grote ruimte veel meer schuim verbruikt dan voor een kleine ruimte. Het verbruik bij een schuimparty in de buitenlucht is dus ook hoger dan in een zaal.

whatsapp button

 

Huur Schuimmachine Middel € 350 ex btw

Huur Schuimmachine Groot € 400 ex btw

Huur Schuimmachine STRONG € 370 ex btwEen schuimparty heeft gemiddeld een duur van ongeveer 2 tot 3 uren.


We nemen altijd extra vloeistof mee; in overleg kun je dat erbij kopen. (denk bv aan een schuimparty die 2 of 3 uren of langer duurt, of op locaties waar er echt veel schuim is gewenst.

 Voor extra informatie over onze schuimparty's op dorpsfeesten en feesttenten raden we je aan om ook eens te kijken op www.schuimkanon-huren.nl