Festival Schuimparty

 

Een schuimparty organiseren of regelen voor een festival is in festivalwereld momenteel enorm gewild. We zoeken allemaal naar het allerhoogste entertainmentgehalte en die bereik je hiermee. Een schuimmachine huren voor je festival kan je vooraf doen, echter kan je hier ook lastminute toe besluiten, bijvoorbeeld als de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn. Een schuimparty voor je festivalpubliek werkt heerlijk verkoelend tijdens warme dagen, mede dankzij de gigantische hoeveelheden water die hierbij worden gebruikt. Een schuimparty zorgt overigens vaak ook voor mooi fotomateriaal ;-)


whatsapp button

  Wat is een Schuimparty?

Voor de éen nog iets totaal onbekends, voor de ander bekend van camping, examenstunt of discotheek: De Schuimparty!
Een schuimmachine is overal te plaatsen. Vooral op festivals zijn er al legio mogelijkheden tot het neerzetten of ophangen van een Schuimmachine.
In ons assortiment hebben wij verschillende schuimmachines beschikbaar, welke op grote festival uiteraard te combineren zijn. Als je vooral héel veel schuim wilt, kies dan voor de MBN F630 schuimmachine. Deze is in staat mensen tot aan hun nek in het schuim te laten dansen. Zoek je meer een "special effect", kies dan voor het Strong schuimkanon die je op het podium plaatst, en die je zelf kan (laten) besturen.
Tijdens een schuimparty spuiten wij gigantische hoeveelheden schuim over de bezoekers heen. Aan de hand van de verschillende schuimmachines die we gebruiken, kunnen we samen met jullie bepalen welke het meest geschikt is voor jullie speciale evenement. De verschillende schuimmachines staan hieronder verder beschreven.

 

  Werking van onze MBN Schuimmachines 

Om het schuim te produceren wordt er gebruik gemaakt van  een elektropomp die het schuim naar de schuimmachine transporteert.  In principe doet de schuimmachine niets anders dan het schuim vernevelen. Dit gebeurt samen met een reusachtig krachtige blower, die het vernevelde schuim door een gaasdoek "perst".

Een belangrijk punt tijdens een schuimparty is veiligheid. Wij gebruiken alleen gekeurde vloeistof, welke wordt aangemaakt met water. Dat betekend dus o.a. geen irritatie aan ogen en luchtwegen.

Voor de veiligheid in de zaal zijn er ook enkele belangrijke zaken waar je aan moet denken. Stopcontacten moeten bijvoorbeeld worden afgeplakt, en stroomdozen mogen natuurlijk nooit op de grond liggen. Verder is het raadzaam om op zo'n avond GEEN glazen te gebruiken, je ziet ze immers  niet op de grond liggen en dat kan gevaarlijk zijn.

 

  Werking van onze Strong Schuimkanonnen

Het Strong schuimkanon is de makkelijkste te installeren schuimmachine die we hebben. De volledige machine staat op wielen en is hierdoor makkelijk verplaatsbaar. Het aansluiten gaat ook super eenvoudig, want op deze machine hoeft slechts een tuinslang met gardena koppeling te worden geklikt. De machine regelt zelf de mengverhouding water - schuim.
Dit kanon spuit het schuim ongeveer 7-8 meter vooruit. Bij plaatsing buiten altijd rekening houden met de wind: Nooit tegen de wind in spuiten!
 

Verantwoordelijk gebruik SchuimmachinesOns schuim is onschadelijk voor mens, dier en milieu.
Wij maken alleen gebruik van goedgekeurd gecertificeerd schuim. Dit schuim word geproduceerd in Nederland en voldoet dus aan de hoogste veiligheidseisen. Houd hier ook rekening mee bij de keuze waar je een schuimapparaat gaat huren, want wie wilt er nou een leuke avond met schuimparty, en de volgende ochtend wakker worden met branderige ogen? Daar zul je bij ons dus nooit last van hebben.

 

Wist je dat....

.....Schuim een isolerende werking heeft, dus als je je in het schuim bevindt zal je het niet koud krijgen
.....Onze schuimmachine zo'n 125.000 liter schuim per minuut produceert

.....De mengverhouding vloeistof op water zo'n 1 op 49 is

.....Je onder het schuim gewoon adem kan halen

 

  Wat kost een Schuimparty op een festival

Een schuimparty kan zo gek als je het zelf wilt. Bij de MBN schuimdouches krijg je van ons 1000 liter schuimmix, bij het Strong schuimkanon krijg je 1,5 jerrycan concentraat. Natuurlijk hebben we altijd meerdere reserve jerrycans schuimvloeistof bij ons. In overleg met jou zal deze worden aangebroken, mochten  we daar al aan toekomen. Eén en ander is dus sterk afhankelijk van hoe gek je het hebben wilt. Vanzelfsprekend is het zo dat je voor een grote ruimte veel meer schuim verbruikt dan voor een kleine ruimte. Het verbruik bij een schuimparty in de buitenlucht is ook aanzienlijk hoger dan in een zaal.

whatsapp button

 

Huur Schuimmachine Middel € 350 ex btw

Huur Schuimmachine Groot € 400 ex btw

Huur Schuimmachine STRONG € 370 ex btw


We nemen altijd extra vloeistof mee; in overleg kun je dat erbij kopen. (denk bv aan een schuimparty die 2 of 3 uren of langer duurt, of op locaties waar er echt veel schuim is gewenst.

 Voor extra informatie over onze schuimparty's op festivals raden we je aan om ook eens te kijken op www.schuimkanon-huren.nl